شهر شیراز گنجینهای ارزشمند از تاریخ زندیه را در دل خود نگاه داشته و زیباییهای تاریخیاش را در تمام شهر به رخ مسافرانش میکشد. مسجد وکیل یکی از همان زیباییهای تاریخی شهر شیراز است که از مسافران شهر و توریستهای خارجی دلربایی میکند. مسجدی که با نام مسجد سلطانی نیز عنوان شده و یکی از خیرهکنندهترین آثار مربوط به دوران زندیه در شهر نیز شناخته میشود. مسجد وکیل به دستور کریم خان زند در غرب بازار وکیل ساخته شد و امروزه به یکی از معروفترین دیدنیهای شیراز به شمار میرود. همانگونه که عنوان کردیم مسجد وکیل شیراز از بناهای تاریخی مربوط به دوران حکومت زند که به دلیل معماری خاص و منحصربهفرد، از دیدنیترین، مهمترین و البته با ارزشترین دیدنیهای شهر شیراز شناخته میشود. مسجد زیبای وکیل درست کنار بازار وکیل قرار دارد و به عنوان یکی از آثار ملی ایرانی به ثبت رسیده است. معماری منحصر به فرد مسجد وکیل شیراز آن را به یکی از پرطرفدارترین مساجد ایرانی تبدیل کرده است و گردشگران داخلی و خارجی زیادی سالانه برای بازدید از آن به شیراز میروند.
مسجد وکیل یازده هزار مترمربع وسعت داشته و به شکل دو ایوانی ساخته شده است؛ دو شبستان جنوبی و شرقی آن ستونهای سنگی مارپیچی شکل متعددی دارد که پیشنهاد میکنیم دوربین همراه داشته باشید تا بتوانید تصاویری رویایی در کنار ستونها و تقارن حیرتانگیز آنها به ثبت برسانید. ستون ها به زیبایی هرچه تمام حجاری شده و علاوه بر زیبایی بخشیدن به شبستان، استحکام بنا را نیز برعهده دارند. مسجد وکیل در قرن نوزدهم، در دوران قاجار بازسازی و مرمت شده و معماری آن هر بیننده ای را میخکوب میکند. یک حیاط بزرگ با استخر درست مقابل مسجد وجود دارد که زیبایی بنا را چندین برابر میکند. سالن نماز مسجد وکیل یکی از چشمگیرترینهای بنا بوده و از ۴۸ ستون یکپارچه تشکیل شده است. همچنین منبر موجود در شبستان مسجد وکیل ۱۴ پله مرمری دارد که به دستور شخص کریمخان از شهر مراغه به شیراز آورده شده است.
مشهورترین قسمت این مسجد زیبا به طاق مروارید آن اختصاص دارد. طاقی که در قسمت شمالی قرار گرفته و دور تا دور آن یکی از سورههای قرآن با خط ثلث حک شده است. رنگ کاشیهای پیشانی طاقها که به شکل کاشیهای هفت رنگ همراه با طرحهای اسلیمی، ترنج و گل است، جلوهای زیبا و دیدنی به این قسمت از مسجد داده است. کتیبه موجود در این قسمت مسجد نیز تاریخ ۱۲۴۳ را نشان میدهد. بازدید از مسجد وکیل، بینندگان را با کلکسیونی از عناصر معماری و آثار هنری ایران اسلام آشنا میکند. کاشیکاری، خطاطی، معرق، مقرنس کاری، حجاری، نقاشی و سایر هنرها تنها بخشی از زیباییهای این مسجد خارقالعاده هستند. به همین دلیل بازدید از این زیبایی باید در لیست گردشگری هر مسافری در شهر قرار بگیرد. اگر تصمیم به گشت و گذار در شهر بهار نارنج را دارید حتما راهنمای سفر به شیراز چمدونم را مطالعه کنید. همچنین برای داشتن اقامت میتوانید از تیم پشتیبانی چمدونم که آماده خدمت رسانی به شما هستند کمک بگیرید. با نصب اپلیکیشن چمدونم هم میتوانید تمام اقامتگاههای موجود در شهر شیراز را بررسی کرده و سفری راحت و آسوده داشته باشید. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم همه جوره از سفرتان لذت ببرید.
مسجد وکیل شیراز کجاست
مسجد وکیل شیراز در خیابان لطفعلی خان زند، خیابان طالقانی قرار دارد. شما میتوانید همه روزه از ساعت ۸ صبح الی ۹ شب از این باغ و عمارت رویایی آن بازدید کنید.
ثبت ديدگاه